Od juna direktna avio-linija od Sarajeva do Podgorice i Tirane

Istraživali smo cene parkiranja na aerodromima u regionu: Evo gde je naš Tesla

Linija Budimpešta – Skoplje se očekuje od 2. Aprila, a letovi će se obavljati sredom i nedeljom. Ova konstatacija možda zvuči bombastično ali nema realnog osnova.

podgorica tirana aerodrom

Aerodromski parking je trošak koji često previdimo kada planiramo budžet za putovanja. Putovanje od Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu do glavnog grada  Republike Crne Gore – Podgorice   traje preko 7 sati  iz razloga što se najveći deo putovanja odvija po regionalnim putevima.. Udaljenost aerodroma najvećeg grada na jugu Srbije do glavnog grada Crne Gore – Podgorice je 370km. Prolazi se centralnom i zapadnom Srbijom, preko planine Kopaonik, Raškom Oblašću, kraj Novog Pazara. Od graničnog prelaza Šipljani potrebno je do Podgorice  3 sata vožnje. Prolazi se atraktivnom deonicom od Bijelog Polja i Kolašina kanjonom Morače magistralom A1.

Promocija Beograd – Tirana

Skladište je pod carinskim nadzorom Carinske ispostave na podgoričkom aerodromu. Edi Rama je najavio da će letovi iz Tirane biti uspostavljeni i do Skoplja, Prištine, Sarajeva i Zagreba. Jako je važno znati da je cena goriva u Albaniji vrlo visoka! Jedino se plin isplati, ostalo su veće cene nego u Srbiji. Posle svega mogu reći da smo tog avgusta 2020.

Info pult se nalazi na severnom delu centralnog hola putničkog terminala i smešten je između šaltera za registraciju putnika i pristupne kontrole u delu “Odlasci”. Na ovom pultu možete dobiti informaciju o vremenima sletanja i poletanja Vašeg aviona, kao i informacije u vezi sa detaljima o putovanju. Kada je u pitanju Podgorica aerodrom se nalazi u njenoj blizini, pa se tako putnici koji planiraju boravak u crnogorskoj prestonici, uglavnom odlučuju za put avionom do Podgorice, što objašnjava i veliku prometnost aerodroma.

Wizz Air otkazao sedam od devet najavljenih novih linija iz Beograda

Treće mesto zauzima Međunarodni aerodrom Sarajevo na kojem minimalna tarifa za parkiranje po satu iznosi 1.53 evra. Četvrto mesto zauzima Skopje International Airport na kojem minimalna tarifa za parkiranje po satu iznosi 1.6 evra, a prvih 10 minuta zadržavanja u Hug & Fly zoni se ne naplaćuje. Peto mesto zauzima Aerodrom Nikola Tesla na kojem minimalna tarifa za parkiranje po satu iznosi 1.7 evra. Osim toga nudi i mogućnost besplatnog parkiranja za prva tri sata na parkingu Tesla, a prvih 5 minuta zadržavanja u Kiss & Fly zoni se ne naplaćuje. Na šestom mestu, nalazi se Sofia Airport na kojem minimalna tarifa za parkiranje po satu iznosi 2.04 evra, piše Politika. Inače, najniža tarifa za ostavljanje vozila po satu u regionu je na aerodromu u Podgorici – jedan evro svaki započeti sat, s tim što se prvih 15 minuta zadržavanja na parkingu ne naplaćuje.

https://podgorica.taxi/

Dosta slično je sa Aerodromom Podgorica, osim što je kod Podgorice više izražen faktor Albanije i gde priličan deo putnika koristi Podgoricu kao alternaciju za letove ka destinacijama u Albaniji. Tome pogoduje jako loša i nestabilna situacija na tržištu Albanije. Više pokrenutih i propalih lokalnih avio kompanija, https://podgorica.taxi/ skupe usluge na Aerodromu Tirana i slično. Na aerodromu se nalaze pristupna, bezbednosna, carinska i pasoška kontrola. Pre pristupne kontrole, potrebno je registrovati let na nekom od šaltera. Šalteri za registraciju putnika se otvaraju 120 minuta, a zatvaraju 30 minuta pre planiranog vremena za poletanje.

Izvršili smrtnu kaznu, poslednje reči u odaji smrti LEDE KRV

Uz Nikšić planove za otvaranje aerodroma prezentirale su lokalne vlasti u Pljevlji i Baranama (aerodrom koji ima 1.900 metara derutne staze i i napušteni terminal iz vremena SFRJ). A i u nizu članaka o pojedinim aerodromima i o regiji (ljeto, zima svake godine) sezonalnost je važan podgorica tirana aerodrom odlomak. Naravno da to niti je moguće, niti je moj stav da ja sve znam, niti se upuštam u rasprave o onome što ne znam (primjerice o vojnom zrakoplovstvu, o održavanju aviona, o kontroli leta…). Opet, ne moze se poreci da su aerodromi doneli ogromne uspehe turizmu Crne Gore.

podgorica tirana aerodrom

Hrvatska ima više turista ali ima i razvijenu cestovnu mrežu koja nosi značajan udio u kretanju turista. Plus ima veći geografski potencijal za razvoj drugih oblika turizma i ostalih gospodarskih grana koje mogu utjecati na zračni promet. Srbija također ima puno više prostora za rast i razvoj zračnog prometa. Najjeftinija cena avio karte Beograd Tirana (TIA) se kreće od 99 € za povratno https://taxi-travel.me/ putovanje i uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom. Ovu najnižu cenu avio karte za Tiranu možete dobiti samo ukoliko Vašu besplatnu rezervaciju avio karte uradite nekoliko nedelja pre planiranog putovanja. Takođe, kada je u pitanju aerodrom Podgorica odlasci aviona se obavljaju svakog dana, a najviše linija ima let Beograd Podgorica, koji saobraća nekoliko puta dnevno.

Aerodrom Podgorica informacije o letovima i njihova prijava

Fascinantno poglavito uzmemo li u obzir da na teritoriju Kosova, te de facto i u Sloveniji operira po jedan aerodrom, dok bitno veća Srbija i Makedonija imaju aerodroma kao i Crna Gora. Majka Tereza je međunarodni aerodrom, udaljen oko 10 km severozapadno od glavnog grada Albanije, Tirane. Poznat je i po nezvaničnom nazivu Rinas, smešten u istoimenom predgrađu. Najveći je i najprometniji aerodrom u Albaniji, sa godišnjim prometom preko 3 miliona putnika.

‘Ukidanjem jeftinih letova, mnogima u Crnoj Gori se zatvara prozor u svijet’ – Radio Slobodna Evropa

‘Ukidanjem jeftinih letova, mnogima u Crnoj Gori se zatvara prozor u svijet’.

Posted: Wed, 05 Jul 2023 07:00:00 GMT [source]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *